Jazzy Hartog | Fotografie & Film
19 mei 2016

Wist je al dat ik ook trouwalbums maak? Het is echt heel leuk om je eigen foto’s gedrukt terug te zien en hoewel je ze al digitaal hebt, sla je een album later toch wat sneller open. Kom ik dit seizoen bij je fotograferen of heb ik eerder al foto’s van je bruiloft gemaakt en wil je de foto’s ook vastleggen in een mooi boek? Stuur me dan eens een mailtje voor de mogelijkheden. In onderstaand filmpje zie je mijn demo album met 9 mm dik mat papier en een lederen kaft. Maar ook een linnen kaft en dunner of glanzend papier is mogelijk. Ik laat alle staaltjes graag eens aan je zien!25 januari 2016

Op 25 september 2015 traden Sjoerd en Ramona in het huwelijksbootje. Dat is inderdaad alweer even geleden, maar het was er gewoonweg nog niet van gekomen om de foto’s online te zetten. Deze week ging ik er eindelijk even voor zitten en het resultaat kun je nu in mijn portfolio zien.

De bruiloft van Sjoerd en Ramona was heel relaxed. Niet alleen voor mij (ik hoefde er maar een paar uurtjes te fotograferen), maar ook bij het bruidspaar was geen stress te bekennen. Bij de meeste bruiloften die ik fotografeer, zitten de bruidjes al ‘s morgens vroeg in de make-up, maar bij Ramona arriveerde ik pas aan het einde van de ochtend in Monster bij haar ouders. Ze was net klaar om haar jurk aan te trekken, wat ik altijd een mooi moment van de dag vind. Niet alleen ben ik zelf altijd heel erg benieuwd naar dé jurk, maar meestal is het een moment tussen moeder en dochter dat ik erg mooi vind om te zien. Zo ook deze keer. Ze zag er dan ook prachtig uit!

Vervolgens reed ik naar ‘s-Gravenzande, waar Sjoerd zich ook bij zijn ouderlijk huis aan het omkleden was. Daar zat het huis al lekker vol met broers en zussen. Parfum op en met de auto (en wat voor één!) door naar zijn nichtje, die bruidsmeisje was deze dag. Samen met haar reed Sjoerd door naar Monster om zijn aanstaande eindelijk voor het eerst te zien die dag. Net als het aankleden, óók een favoriet moment voor mij.

Samen met het bruidspaar en het bruidsmeisje was het daarna tijd voor de fotoshoot. We maakten foto’s bij de Druiventuin, een op en top Westlandse setting zo rondom de kassen. Door de zon die door de druiventrossen de kassen in scheen, ontstond een heel gaaf effect waar we veel mooie foto’s mee hebben gemaakt.

En toen was het tijd alweer bijna tijd voor hét moment van de dag. Eerst nog even naar huis waar alle daggasten zich inmiddels hadden verzameld. Een broodje eten, met de gasten op de foto en door naar de Noviteit voor de mooie ceremonie!

Meer foto’s zien van deze dag? Klik hier!

jazzyhartog-sjoerdramona-0020 januari 2016

Het is altijd een feest om Louise te fotograferen. Niet alleen omdat we samen de grootste lol hebben, maar ook omdat zij zo 1 is met de camera, dat ik haar niks hoef te vertellen. Ik vind het heel fijn om een vriendinnetje te hebben waarmee ik de passie voor fotografie deel, hoewel zij altijd vóór de lens staat en ik erachter. We hebben vaak hetzelfde eindresultaat voor ogen en vinden het leuk om samen wat dingetjes uit te proberen. Zo kwamen we er laatst achter dat we dezelfde fascinatie hebben voor de foto’s van Kate Moss in de jaren ’90: heel puur, vaak zwart/wit en natuurlijk analoog. Deze sfeer wilden we ook eens proberen na te bootsen. Voor deze shoot wilde ik daarom ook eens mijn analoge camera gebruiken, maar voor de zekerheid maakte ik ook wat digitale shots. Het rolletje moet nog ontwikkeld worden, dus ik ben heel benieuwd hoe dat heeft uitgepakt. Als ze net als zo zijn geworden als het digitale resultaat, ben ik blij!

jazzyhartog-louisedevoogd0013 november 2015

Al eerder stond Aïsha voor mijn lens, namelijk met haar zoontje Aiden. Inmiddels heeft ze er een nieuw ‘kindje’ bij: haar eigen bedrijfje Lovely Layers. Aïsha bakt echt heerlijke en mooie taarten, die bij steeds meer mensen in de smaak vallen. Logisch dus dat ze eindelijk de stap heeft gezet om voor zichzelf te beginnen en nog meer mensen blij te maken met haar creaties.

Omdat ze wat foto’s wilde hebben voor op haar website en social media kanalen, vroeg ze mij om mijn camera er weer eens bij te pakken. Voor de fotoshoot had Aïsha weer een prachtig taartje, met een vulling van chocolade en pumpkin spice, gemaakt waar ze nog even de laatste hand aan legde. En lucky me: ik mocht naderhand een flink stuk proeven. Wat een rotbaan heb ik toch 😉

Klik hier voor meer foto’s.

 

jazzyhartog-lovelylayers

www.lovelylayers.nl20 oktober 2015

Je mooiste trouwfoto’s laat je waarschijnlijk afdrukken in een mooi album, maar wat doe je eigenlijk met een trouwclip? Sinds kort lever ik de trouwclips die ik maak af op een USB in een gepersonaliseerde opbergbox. Zo heb je ook hiervan iets tastbaars in huis.
Gaan jullie in 2016 trouwen? Als je mij voor het einde van dit jaar boekt als videograaf op jullie huwelijk, krijg je dit van mij cadeau! Stuur me gerust een mailtje voor de mogelijkheden.

USBHOES