Jazzy Hartog | Fotografie & Film
TROUWCLIP: ERIK & MARIËLLE
{ 27/07/2015 }

Er hangt een goede sfeer als ik op 26 juni aan de Maasdijk aankom bij Mariëlle’s ouderlijk huis. De zenuwen vallen mee en Mariëlle zit relaxt in de stoel waar de finishing touch aan het haar en de make-up wordt gedaan. Ondertussen rijd ik snel op en neer naar ‘s-Gravenzande waar Erik zich aan het klaarmaken is. Zijn ouders hadden hem thuis willen verrassen met een ontbijtje, maar hij was al zo vroeg wakker geworden dat hij dat al voor zichzelf geregeld had.

Als Mariëlle haar jurk aan heeft, is het nog even wachten op Erik die inmiddels al een paar rondjes Westland heeft gedaan in de trouwauto. Tja, je rijdt niet elke dag in een Mercedes, dus hij nam het er maar even van 😉
Als de familie het bruidspaar heeft bewonderd, gaan we door naar de fotoshoot. We stoppen eerst bij het Staelduinse Bos, waarna we vervolgens verder rijden naar de andere grote liefdes van de bruid en bruidegom. Voor Mariëlle zijn dat de paarden, maar op de manege staat ook de motor van Erik al klaar. Nadat Mariëlle alsof het de normaalste zaak is in haar bruidsjurk de bak inloopt om met de paarden op de foto te gaan, pikt ze later ook nog even de motor van Erik in. We hebben nog tijd over, dus stoppen we ook nog even bij het strand in Hoek van Holland. Ook dit plekje blijft toch altijd mooi.

De daggasten hebben zich inmiddels aan de Maasdijk verzameld als Erik weer aankomt scheuren. Wanneer we even zitten te lunchen, horen we ineens sirenes door de straat. De collega’s van Erik van de motorpolitie staan als verrassing voor de deur om ze te escorteren naar de trouwlocatie. Dit is niet heel lang rijden (lees: ongeveer 500 meter), dus rijden ze natuurlijk eerst nog even een blokkie om.

Het is gelukkig lekker weer, dus er wordt getrouwd in de tuin van de Viersprong. Na een mooie ceremonie rijden we verder naar de dorpskerk in ‘s-Gravenzande voor het kerkelijk huwelijk. Daar hebben de (schoon)ouders duiven geregeld die ze bij buitenkomst los mogen laten.

Samen met de daggasten gaan we vervolgens weer terug naar de Viersprong waar de bruidstaart en champagne staat te wachten. Met de champagnefles laat Erik nog even zien dat hij kan sabreren alsof het niets is.
Voor mij is het filmen van de dag klaar, maar als ik thuis ben ga ik meteen aan de slag met het monteren. Erik & Mariëlle vroegen mij om ‘s avonds al iets te kunnen laten zien van de clip. Rond een uur of 21:00 stap ik met een USB stick de feestzaal in waar de stemming er al goed inzit. Een leuke manier om de avondgasten ook alvast te laten meegenieten van de mooie dag!