Jazzy Hartog | Fotografie & Film
TROUWCLIP: ELISE & REMCO
{ 18/10/2013 }

In principe hadden Remco en Elise alles al goed geregeld voor hun bruiloft, totdat ze op een andere bruiloft waren en daar een trouwclip te zien kregen. Dat wilden zij ook wel! Via de broer van Elise kwamen we daarna in contact. Na elkaar in hun nog kale nieuwe huis even ontmoet te hebben, zetten we de afspraak vast: ik zou mijn eerste trouwclip gaan maken!

Remco en Elise trouwden vanuit het ouderlijk huis. Op 18 oktober 2013 stond ik daarom om 08:00 bij Remco voor de deur waar de hele familie al voorbereidingen aan het treffen was. Het haar van zijn zussen werd door de kapster onder handen genomen, terwijl zijn ouders Remco hielpen met het aantrekken van zijn pak. Nadat de veters gestrikt waren en de stropdas goed om zijn nek zat, ging ik verder naar het huis van Elise.
Zij zat al relaxed in de stoel waar voor haar make-up en haar werd gezorgd. Haar moeder hielp haar vervolgens voorzichtig in de jurk en om een uur of 10 stond Remco dan eindelijk voor de deur. Nu kon de dag pas echt beginnen!

We begonnen met de fotoshoot op een unieke locatie in Hoek van Holland. De mist die nog wat laag hing, zorgde voor een prachtig plaatje. Ondertussen verzamelden de daggasten bij het huis van Elise, die het bruidspaar natuurlijk enthousiast stonden op te wachten toen we weer terug kwamen. Na een lunch vertrokken we naar het gemeentehuis in ‘s-Gravenzande, de woonplaats van Remco & Elise, waar het tijd was voor het burgerlijk huwelijk. Na wat mooie woorden en natuurlijk het jawoord vertrokken we naar de kerk, een paar straten verderop. Een ouderwetse schoolbus bracht de kindjes uit de klas van Juf Elise daar ook heen, want zij waren speciale gasten van de bruiloft.

Na de mooie kerkdienst vertrokken de gasten naar de Kiem, waar de receptie en de rest van de avond zou plaatsvinden. Maar eerst was het tijd voor de kinderreceptie. De schoolkinderen hadden allemaal leuke spelletjes voor Juf Elise en Remco bedacht, waar ze cadeautjes mee konden verdienen. En natuurlijk was het nu ook tijd voor het aansnijden van de taart en te proosten met (kinder)champagne!

Terwijl de receptieruimte volstroomde, zat voor mij het filmen erop. Maar dat betekende niet dat mijn dag er ook op zat! Ik begon meteen met monteren, want Remco en Elise wilden de trouwclip graag ‘s avonds al aan alle dag- en avondgasten laten zien. Een leuke uitdaging voor mij. Ik kan niet zeggen dat dat helemaal zonder stress verliep (zal je net zien dat op zo’n moment niks goed meewerkt), maar toen de trouwclip uiteindelijk werd vertoont en ik alle enthousiaste reacties van de gasten én nog veel belangrijker: het bruidspaar zag, kreeg ik daar super veel energie van.

Remco en Elise, ik heb het jullie al vaak gezegd, maar wil jullie via deze weg nog maar eens bedanken voor jullie vertrouwen in mij. Jullie gaven mij de kans om te doen wat ik al heel lang wilde doen en hebben mij er een enorme passie bijgegeven!