Jazzy Hartog | Fotografie & Film
TROUWCLIP: REMCO & KIM
{ 30/06/2015 }

‘s Ochtends aangekomen in Honselersdijk, bleek het zonnetje op 12 juni niet alleen buiten te schijnen, maar ook binnen in het ouderlijk huis van bruid Kim. Wát een gezellige boel met haar twee zusjes, ouders en nichten (de weddingplanners van de dag) die om de beurt even om het hoekje kwamen kijken hoe Kim alsmaar mooier werd. Dat dit een warme, maar vooral vrolijke dag zou worden was toen al duidelijk.

En die dag werd alleen maar mooier toen Remco eindelijk de laan kwam oprijden. De daggasten hadden zich inmiddels ook al verzameld en wilden natuurlijk allemaal glimp opvangen van de eerste ontmoeting. Ik vind dit altijd één van de leukste momenten van zo’n dag: dat de bruid en bruidegom elkaar voor het eerst zien. Of dat nu aan de voordeur is of pas bij het altaar, het is altijd een spannend moment. Hóe zou de ander eruit zien? In dit geval waren ze allebei al snel door elkaar goedgekeurd. En terecht, want ze zagen er prachtig uit!

Na even een broodje te hebben gegeten met de daggasten, gingen wij samen met fotografe Anouk op weg naar Delft waar de fotoshoot gepland stond. We maakten eerst een stop bij de oude lijmfabriek, waar wat stoere, industriële trouwfoto’s werden gemaakt. Vervolgens reden we nog even het centrum in voor wat shots bij de romantische grachtjes en steegjes van Delft.

En dan begint het eigenlijk pas echt: trouwen! Bij de Brasserij een stukje verderop hadden alle vrienden en familie zich inmiddels verzameld en werd het bruidspaar in een mooie haag ontvangen. De beste vriendinnen van Kim liepen als ware bruidsmeisjes voor Kim en haar vader uit richting Remco toe.
De ceremonie was met een lach en een traan, met als bijzonder moment de speech van één van Kim’s vriendinnen die afgelopen jaar een tijd in coma heeft gelegen na een ongeluk. Heel mooi dat zij er gelukkig toch bij kon zijn en ook dat soort momenten geven mij als buitenstaander natuurlijk flink wat kippenvel.

Maar de lach overheerste, zo herinner ik me het ook: als een mooie, warme en vrolijke dag! En dat is ook duidelijk te zien in de trouwclip: