Jazzy Hartog | Fotografie & Film
TROUWCLIP: REMCO & MARIA ALEJANDRA
{ 03/10/2014 }

Van Raisa, het schoonzusje van Remco, ontving ik begin van de zomer een berichtje op Facebook. Remco zou in augustus gaan trouwen met de Venezolaanse Maria Alejandra en omdat haar familie en vrienden uit Venezuela niet allemaal over konden komen, wilden ze met de schoonfamilie een trouwclip cadeau doen. Op deze manier zou ze haar bruiloft toch een beetje met hen kunnen delen. Een super leuk idee!

Normaalgesproken heb ik eerst een gesprekje met het bruidspaar, maar nu zat ik een paar weken van te voren aan tafel bij Raisa en Leon, die ook de taak van ceremoniemeesters hadden, om de wensen te bespreken. En op 23 augustus stond ik dan op een regenachtige vroege morgen bij Maria Alejandra voor de deur in Den Haag. Best gek om op zo’n speciale dag bij iemand binnen te stappen die je nog nooit hebt ontmoet. Gelukkig liet Maria alles lekker over zich heen komen en trok ze zich weinig aan van de camera. Haar moeder en beste vriendin waren er om haar te helpen met het aantrekken van de (prachtige!) jurk. Aan hun de taak de flinke rits knoopjes dicht te maken.
Tegenwoordig wordt de bruid vaak opgehaald door de bruidegom, om vervolgens eerst op pad te gaan met een fotograaf voor de fotoshoot, maar deze bruiloft zou wat traditioneler aangepakt worden. Maria Alejandra werd met een klassieke auto, die zo uit Downtown Abbey leek te komen, door haar vader opgehaald en vertrokken toen samen naar de kerk.

Ik ging tussendoor nog even snel langs Remco, die zich bij zijn ouders had omgekleed en er al helemaal klaar voor was. Remco zou Maria die dag pas voor het eerst zien als zij aan de arm van haar vader de kerk binnen zou lopen en nu dat moment dichterbij kwam, kwam er toch wel een gezonde spanning op.
In de Sint-Adrianuskerk in Naaldwijk was het dan eindelijk tijd voor het belangrijkste moment van de dag. De pastoor deed erg z’n best om ook de gasten uit Venezuela thuis te laten voelen en af en toe kwam er dan ook klein woordje Spaans voorbij. Remco & Maria Alejandra spraken elk in hun eigen taal een gelofte uit en gaven elkaar vervolgens een volmondig ‘ja’.

Op naar Landgoed ter Werve waar de rest van de dag gepland stond. Eerst tijd voor de fotoshoot, waar op het landgoed genoeg mooie plekjes voor te vinden waren. Aan het einde van de shoot druppelden de eerste gasten al binnen voor de receptie, maar voor er gefeliciteerd kon worden, moesten er eerst nog even foto’s gemaakt worden met de families en vrienden.

Met de daggasten werd er ‘s avonds gezellig gegeten en natuurlijk konden een aantal mooie speeches niet ontbreken. De vaders van de bruid en bruidegom hadden een gezamenlijke speech voorbereid en ook de getuigen van Remco en Maria Alejandra hadden spraken mooie woorden. En daarna: tijd voor taart!