Perzische tapijten en een zeventig jarig kassablok sieren Acendi Vintage

We houden je bij Roomed maar al te graag op de hoogte van de tofste meubelwinkels, maar soms lopen we ergens naar binnen dat iets minder met interieur te maken heeft, maar we jullie toch niet willen onthouden. Acendi Vintage is, zoals de naam het al zegt, een vintage kledingwinkel in de gezellige Papestraat in Den Haag. De 21-jarige eigenaresse Daniëlle van den Heerik is de jongste ondernemer in deze straat en duidelijk een aantal jaren te laat geboren.

Dat de winkel weinig met interieur te maken heeft, is eigenlijk niet helemaal waar. Er worden bij Acendi dan wel geen woonaccessoires verkocht, maar de inrichting is fantastisch en brengt de vintage sfeer helemaal naar boven. Tot buiten aan toe heeft Daniëlle dit uitgebuit. Hier staan met bloemen en takken gevulde vazen op een grote kist en liggen er oude Perzische tapijten op straat die je samen met de druipkaarsen in groene flessen voor het raam een huiselijk welkom geven.

jazzyacendi-01

Ook het pand, dat stamt uit de zestiende eeuw, draagt goed bij aan de nostalgische sfeer. Een gaaf detail in de ruimte is een glazen plaat in een stuk van de vloer, waardoor een deel van de originele muur nog is te zien. De rest van de vloer was een welkome ontdekking nadat de zwarte vloerbedekking van de vorige eigenaar eruit werd gehaald. Een met spijkers vastgezette houten bouwvloer kwam tevoorschijn, die alleen nog maar is gebeitst. De kledingrekken aan weerskanten van de zaak zijn zelf gemaakt. De houten balken die hiervoor zijn gebruikt, heeft ze bij een oude boerderij vandaan gehaald. De originele lange spijkers kreeg ze erbij en maken de look helemaal af.

jazzyacendip-02

Maar de echte eyecatcher in de winkel is natuurlijk het kassablok. De toonbank staat al zo’n zeventig jaar in het pand en werd waarschijnlijk ooit gebruikt in een drogisterij. De laden worden nu gebruikt om de vintage accessoires op een speelse manier te presenteren. De antieke donker houten kassa van het merk National tikte Daniëlle op de kop in een kringloopwinkel. Ook het rendiergewei dat in een glazen frame aan de muur hangt en de oude vloerlamp en tafellampjes die door de winkel staan, heeft ze hier vandaan. Hoewel de woonaccessoires in de winkel dus helaas niet verkocht worden, doen we op deze plek genoeg inspiratie op om de echte vintage look in huis te krijgen.

Roomed.nl